Haal je gravelfiets maar uit de schuur!

We ontkomen er nu echt niet meer aan, zelfs de na-zomer is voorbij. Blaadjes op de weg. Nattigheid en gladde fietspaden en dan nog maar te zwijgen over die koude wind in de polder. Hoog tijd dus om je racefiets te parkeren en je gravelfiets klaar te maken.

Heeft je gravelfiets lang stil gestaan? Dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten:
Check je banden: zijn ze niet gescheurd of uitgedroogd?
Check je bandenspanning: na een tijdje stilstand zal je bandenspanning zijn afgenomen en zul je je banden dus op moeten pompen.
Rij je tubeless? Je latex zal dan sowieso aan vervanging toe zijn. Voor straks (na de winter) ook vast de tip om de latex te verwijderen om een vastgekoekt plakkaat aan de onderzijde van je band te voorkomen.
Smeer je derailleur, ketting, cassette en kettingbladen en controleer of alles nog lekker schakelt.
Check de draaiende en bewegende delen zoals je balhoofd en trapas.

Als je dit allemaal gedaan hebt, dan is je gravelbike er klaar voor en kun je met de juiste kleding op pad.

Valt het na de eerste keer op de onverharde wegen en bospaden toch allemaal een beetje tegen, ben je bang op de fiets of is je techniek een beetje roestig geworden? Dan is er werk aan de winkel! Neem wat tijd om je techniek weer eens wat bij te spijkeren en werk aan je bochtentechniek. Je zult merken dat je veel zekerder en met meer plezier op de fiets zit!

Kom je er zelf niet uit of heb je moeite met de specifieke mountainbike techniek, dan kun je natuurlijk een fiets trainer in de arm nemen. Deze kan 1-op-1 met je op pad maar leuker is het natuurlijk om samen met je fietsmaten een gravel clinic te volgen.

Alhoewel de gravelfiets natuurlijk heel het jaar gebruikt wordt, kan het toch een mooi alternatief zijn voor je racefiets. Buiten fietsen blijft toch altijd (meestal) lekkerder als zweten op een hometrainer.

Gravelbike training

Ben je enthousiast geworden door bovenstaande en wil je ècht beter worden op je gravelracer? Neem dan zeker vrijblijvend contact op met MTBMasters.nl om te kijken wat ze voor je kunnen betekenen.

Het bericht Haal je gravelfiets maar uit de schuur! verscheen eerst op Ride it!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Generated by Feedzy