Waar kun je mountainbiken in de omgeving van Den Bosch?

In de omgeving van Den Bosch zijn er verschillende plekken waar je kunt mountainbiken. Hier zijn enkele populaire locaties:

  1. Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen: Dit nationale park ligt ten noorden van Den Bosch en biedt uitgestrekte zandvlaktes en bosgebieden waar je kunt mountainbiken. Er zijn diverse routes beschikbaar, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad.
  2. De Maashorst: Dit natuurgebied ligt ten oosten van Den Bosch en is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant. Er zijn verschillende mountainbikeroutes uitgezet die je kunt volgen.
  3. Herperduin: Gelegen in de buurt van Oss, ten oosten van Den Bosch, biedt Herperduin ook verschillende routes voor mountainbikers. Het gebied bestaat uit bossen, heidevelden en zandverstuivingen.
  4. Rosmalen: In Rosmalen, ten oosten van Den Bosch, is er een mountainbikeroute genaamd de “Drie Molen Route”. Dit is een populaire route die door bosrijke gebieden en langs verschillende molens loopt.
  5. Sint-Michielsgestel: Ten zuiden van Den Bosch bevindt zich Sint-Michielsgestel, waar de Heinis- en Halderse bossen liggen. Deze bossen hebben verschillende paden en tracks die geschikt zijn voor mountainbiken.

Het is altijd raadzaam om vooraf de specifieke regels en richtlijnen van de locaties te controleren, omdat sommige gebieden mogelijk beperkingen hebben of bepaalde periodes gesloten kunnen zijn voor mountainbiken. Daarnaast zijn er lokale mountainbikeverenigingen en -groepen in de omgeving van Den Bosch die nuttige informatie kunnen verstrekken over routes, evenementen en gemeenschappelijke ritten. Bekijk bijvoorbeeld de Facebook groep van MTB Den Bosch of neem eens contact op met MTB Masters om samen op pad te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *